Konfitált libacomb |
2021-03-18 21:56:59 |
Recept: 4 db libacomb 200 dkg kacsazsír só, darált bors ízlés szerint 6 gerezd fokhagyma reszelve 1 db alma 1 db hagyma 2 babérlevél 2 darabka fahéj fél alma. A libacombokról a pihéket, tokokat eltávolítjuk, megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Jó alaposan sózzuk, bedörzsöljük fokhagymával. Egy tálba tesszük, majd a folpack-kal befedve hűtőbe tesszük legalább... |
Házi praktikák |
2019-07-18 23:38:16 |
Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem... |
Görög gyümölcsleves - nyáron ez a kedvenc kevesen, főzés nél |
2019-06-08 17:59:39 |
Görög gyümölcsleves - nyáron ez a kedvenc kevesen, főzés nélkül készül Recept: 1 liter 100%-os narancslé 5 dl főzőtejszín Fél ü magozott meggybefőtt (a levével együtt) 30 dkg erdei gyümölcs mix (mirelit) gyümölcs 4 db felezett őszibarack (konzerv + a leve) fél körte fél alma 1 fürt szőlő fél citrom leve 2 ek cukor fél mk őrölt fahéj Aromák: rum, vanilia, mandu... |
Nagymamáink házi praktikái – 46 praktika a háztartásba |
2019-05-05 16:29:38 |
1.Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor... |
Nagymamáink házi praktikái |
2019-04-23 17:20:00 |
46 praktika a háztartásban amit nem árt tudni • Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben. • Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. • Süteményekhez ki... |
Heraldika |
2019-01-17 14:08:55 |
A heraldika vagy címertan (korábban czímerintézmény (Bárczay, előszó), címerészet (Vajay)) a címerekkel foglalkozó történeti segédtudomány. Elnevezését a heroldokról kapta, akik a címerek első középkori szakértői voltak. Két részre oszlik: címerelméletre és címerművészetre. A címerelmélet, elméleti heraldika vagy a szorosabb értelemben vett címertudomány a címerjogot, a címe... |
Pecsenyeburgonya |
2018-11-12 12:04:35 |
Pecsenyeburgonya Számtalanszor készítünk sütőben sült húsok mellé "vele sült" burgonyát, ezek azonban ritkán elegendőek, mert a hús mellett már kevés a hely. Ebben a receptemben ugyanolyan ízletes burgonyát készíthetünk, mintha hús mellett sülne, csak éppen nagyobb mennyiségben... |
Tallóztam |
2018-09-05 08:04:17 |
46 háztartási praktika! Sokat még a Nagymamám tanított nekem! Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekh... |
27 olyan konyhai tanács, hogy eldobod az agyad! |
2018-08-23 10:39:02 |
A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk. Ha a szárazbabhoz főzésközben fél zöldpaprikát adunk, kiho... |
Konyhai turpisságok! |
2018-08-04 17:49:09 |
Mivel a csirke (tyúk) legnemesebb része a melle,ezért,hogy ne legyen olyan száraz! éjszakára íróban (savanyú tej) - ben áztatom,amitől finom ízű lesz és nem szárad ki. Ha sok petrezselyem gyűlik össze! Jól megmossuk,lecsepegtetjük,és szivar alakúra összecsavarva, szorosan,majd nylon zacskóban sokáig eláll a fagyasztóban. Felhasználáskor,szeletelünk belőle,amennyire épp szük... |
|